Yrityksen tarina

Vuonna 2008 vein asevastaisen vaimoni kokeilemaan ammuntaa pistoolilla. Siitä alkoi uusi yhteinen harrastus. Hankimme molemmille pienoiskiväärit ja pian löysimme itsemme myös practical-harrastuksen parista. Räiskylän ampumaradan (1922-2014) sulkeminen jätti aukon monen harrastajan sydämeen, meillä se tarkoitti lisäksi 45 minuutin ajomatkaa radalle.

Ensimmäisen lapsen saannin jälkeen tällaiset perheretket alkoivat tuntua liian vaikeilta. Vanha yhteinen vitsi sisäampumaradan perustamisesta sai bensaa liekkeihin vaimoni esittäessä, että sellaisen voisi suunnitella ja perustaa eläkkeelle siirryttäessä.

Suunnittelu alkoikin välittömästi. Pian huomasin, että pienetkin ratkaisut turvallisesti tehtynä ovat kalliita. Ballistinen suojaus ja kunnollinen ilmanvaihto maksaa paljon, vaikka hankkisi vain merikonttiin rakennetun radan. Tuloja pitää  saada muustakin toiminnasta kuin harrastajien vuoroista. Ajatus kokonaisvaltaisesta harrastus- ja illanviettopaikasta syntyi ja jalostui suunnitelmaksi premium-sisäampumaradan perustamisesta.

Päädyin pitämään esitelmän pöytälaatikkosuunnitelmistani. Sain positiivista palautetta ja konkreettisia yhteistyö ehdotuksia. Yhden ehdotuksen jälkeen skaalasin toiminnan pienemmäksi ja jätin ruutiaseet pois. Esittelin suunnitelmani viikkoa myöhemmin potentiaaliselle yhtiökumppanille ja olimme molemmat innoissamme. Huomasin olevani päätöksentekopisteessä  ja annoin itselleni pari päivää aikaa tehdä päätös. Joko lopetan suunnittelun kokonaan tai tartun avautuneeseen mahdolliseen ja siirryn toimeenpanoon. 15 vuotta upseerin uraa siirtyi tauolle ja yrittäjän riskit tulivat tilalle, mutta nautin siitä mitä teen.

Haluan tarjota muille helpon ja rentouttavan tavan kokeilla ammuntaa, aloittaa uusi harrastus tai kehittyä harrastuksessaan pidemmälle. Itsellänikin on varmasti paljon opeteltavaa ja kehitettävää, mutta uskon, että yhdessä asiakkaiden ja yhteistyökumppanien kanssa tästä saadaan hienoa toimintaa aikaiseksi!

Katsotaan päästäänkö joskus tulevaisuudessa Minor and Major Ranges Oy:n seuraavaan vaiheeseen. Pöytälaatikkosuunnitelmia siltä osin ei ole tuhottu.

12.6.2021
Joona Hakulinen
Yrittäjä, toimitusjohtaja

Team Minor Range

Etsimme joukkueeseemme vastuuntuntoisia, innokkaita ja kehityshaluisia nuoria aikuisia. Aikaisempaa ampumakokemusta ei välttämättä tarvita. Me tarjoamme erittäin hyvät alennukset valmennuksesta, kursseista ja radan käyttömaksuista. Vastineeksi odotamme apua ilta- ja viikonloppuvuoroihin radalle ja kassalle.

Rekrytointimme on jatkuvaa, ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!